Anna Nordlander

Anna har en lång erfarenhet av Amazon och anlitas ofta av företag som behöver djupare insikter om Amazon och hur den egna affären påverkas.

Expertis och erbjudande

Anna erbjuder strategisk rådgivning och utbildning för företag som är intresserade av att sälja via Amazon alternativt behöver förstå vad en Amazon-närvaro kan komma att få för betydelse för deras verksamhet.

Anna är Amazon-säljare och rådgivare sedan 2012, norrlänning och van föreläsare.

Med närmare ett decenniums erfarenhet från försäljning på Amazon är Anna Nordlander en av Sveriges mest erfarna experter på området.

Under sina juridikstudier började Anna Nordlander jobba för The Friendly Swede, ett av Sveriges första bolag som byggde sin verksamhet helt på Amazon.com. Efter sin juristexamen vid Uppsala universitet hoppade Anna på och jobbade heltid för bolaget för att 2014 ta över som VD. Under Annas två år som VD växte bolaget från 33 miljoner i omsättning till dryga 75 miljoner i omsättning och gick in i flertalet nya länder. Efter att Anna lämnade över den operativa ledningen i början av 2016 har Anna fortsatt att fokusera på Amazon, som föreläsare och strategisk rådgivare.

Anna är en mycket uppskattad föreläsare och får företagare att på ett enkelt och tydligt sätt se både möjligheter och utmaningar med att sälja via Amazon. Anna hjälper också styrelser och ägare att se hur Amazon passar in i deras strategi och hjälper företag av alla storlekar att förstå hur Amazon kan komma att påverka deras verksamhet.  

Utöver sitt Amazon-intresse, brinner Anna för att stötta kvinnligt entreprenörskap och agerar varje år mentor åt andra kvinnliga entreprenörer för att bidra till en positiv utveckling inom området. Under 2018 var Anna en av Amazons officiella coacher för programmet ”Female Entrepreneurs of the Future”, ett program utformat av Amazon Tyskland för att hjälpa kvinnliga entreprenörer att utveckla sin försäljning online. Anna har ett enormt kundfokus i allt hon gör och har helt anammat Amazons devis ”Start with the customer and work backwards”. 

Exempel

Tidigare uppdragsgivare

Kontakt med experten

Fyll i formuläret nedan så kopplar vi dig med experten.

Expertområden